فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در ایران - سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 88، تابستان 1394)

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 88، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منصوره زارع زاده، عادل آذر، عباس مقبل، آمنه خدیور صفحه 1
    باتوجه به افزایش پیچیدگی و تنوع مسائل استراتژیک در سازمان های امروز، لاجرم مدل های تحلیل و تصمیم گیری نیز بایستی جهت مواجهه با این پیچیدگی توسعه پیدا کند. نظر به این مسئله، این مقاله درپی بهره گیری از روش های جامع نگر سیستمی که دارای قابلیت خوبی در حل مسائل پیچیده و پویا هستند، برای جاری سازی استراتژی های سازمانی و پاسخگویی به برخی از نارسایی های موجود در روش ها و مدل های اجرای استراتژی می باشد. باتوجه به اینکه هریک از متدلوژی های سیستمی دارای محدودیت هایی هستند، متامتدلوژی «مداخلات سیستمی جامع» به دلیل تمامیت آن و قابلیت بهره گیری از ترکیب متدلوژی ها، برای تدوین نقشه راه اجرای استراتژی انتخاب شده است. نقشه راه پیشنهادی، بابکارگیری متدلوژی های سیستمی، ضمن بسترسازی فرهنگی و یادگیری استراتژی در سازمان، فرآیند اجرا و بخشی از تدوین و ارزیابی استراتژی ها را روش مند ساخته است. همچنین این نقشه راه از طریق برقراری اجماع میان ذی نفعان و مجریان استراتژی به آرامی توانسته فاصله میان لایه های استراتژیک و عملیاتی را در سازمان کاهش دهد. برطبق مراحل پیاده سازی متامتدلوژی، ابتدا موانع اجرای استراتژی در سازمان های عمومی بررسی شده، سپس دو متدلوژی پویایی های سیستم و متدلوژی سیستم های نرم به عنوان متدلوژی های غالب انتخاب شده، بدین صورت که با استفاده از متدلوژی سیستم های نرم، استراتژی های عملیاتی استخراج شده و با کمک متدلوژی پویایی های سیستم، اولویت بندی استراتژی ها و تخصیص منابع انجام شده، در مرحله آخر با پیاده سازی متدلوژی سیستم های نرم در یک سازمان عمومی، متامتدلوژی اجرا و گام های اولیه نقشه راه استخراج شده است. درپایان نقشه راه اجرای استراتژی در طی ده گام و دو اقدام اصلی ارائه و به اعتبارسنجی آن پرداخته شده که بکارگیری این نقشه راه در سازمان های عمومی منجربه تدوین برنامه عملیاتی و دستیابی به سیستمی از شاخص های عملکردی خواهدشد.
    کلیدواژگان: نقشه راه اجرای استراتژی، مداخلات سیستمی جامع، متدلوژی سیستم های نرم، پویایی های سیستم
  • علی محمد احمدوند، زینب محمدیانی، حدیثه خدادادی ابیازنی صفحه 31
    امروزه توسعه پایدار به یکی از نگرانی های مهم سیاست گذاران و برنامه ریزان در سراسر دنیا تبدیل شده است. توسعه پایدار از سه بعد اصلی تشکیل شده است: محیط زیست، اقتصاد و اجتماع. حمل و نقل اثرات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری دارد و فاکتور مهمی در توسعه پایدار محسوب می شود. سیستم حمل ونقل شهری، سیستمی پیچیده با متغیرهای متعدد و چرخه های بازخوردی غیرخطی است. حمل ونقل را نمی توان یک متغیر مستقل محسوب کرد. هدف این مقاله ارائه مدلی پویا برای سیستم حمل ونقل شهری با توجه به مفهوم سیستم حمل ونقل شهری پایدار است، به طوری که با استفاده از این مدل، ماهیت پیچیده و پویای سیستم حمل ونقل شهری درک و تاثیر سیاست ها ارزیابی گردد. لذا، در مقاله حاضر سعی شده است با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم ها، مدلی جامع و یکپارچه برای سیستم حمل ونقل شهری تهران با توجه به مفهوم سیستم حمل ونقل شهری پایدار ارائه گردد و رفتار پویای سیستم ارزیابی شود. در ادامه با شبیه سازی مدل، سیاست هایی در جهت افزایش کارایی سیستم های حمل ونقل شهری و بهبود پارامترهای ترافیک شهری ارائه شده است. مدل با استفاده از نرم افزار ونسیم و داده های شهر تهران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که اجرای ترکیبی سیاست های ارائه شده تاثیر بسزایی در بهبود کارایی سیستم حمل ونقل و وضعیت پارامترهای ترافیکی شهر تهران دارد.
    کلیدواژگان: پویایی شناسی سیستم، ترافیک، حمل ونقل شهری، سیاست گذاری
  • عباس صالح اردستانی، هادی ورزش کار صفحه 53
    در تحقیق حاضر با توجه به اهمیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و توجه ویژه دولت ها به رونق این بخش از اقتصاد به دنبال معرفی بهترین روش سرمایه گذاری از بین دو روش تخصصی مطرح در بازار سرمایه یعنی روش تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال هستیم. محقق مدعیست که سرمایه گذاری براساس تحلیل بنیادی بازدهی بیشتری نسبت به سرمایه گذاری براساس تحلیل تکنیکال بدست می دهد. باتوجه به این ادعا می بایست میانگین بازدهی حاصل از هریک از این روش ها محاسبه شده و با یکدیگر ارزیابی و مقایسه شوند. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی مقایسه می باشد که ماهیتا پس رویدادی بوده و به اطلاعات کمی گذشته توجه می نماید. نتایج حاضل از آن است که میزان بازدهی اکتسابی از روش تحلیل بنیادی بیشتر از تحلیل تکنیکی بوده و در دوره دو ساله مورد بررسی اداعای محقق را تایید می نماید.
    کلیدواژگان: تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکی، سرمایه گذاری، تجزیه و تحلیل اوراق بهادار، پرتفوی
  • سید محمدتقی تقوی فرد، محمدحسن دهقانی، مجتبی آقایی صفحه 65
    انتخاب تامین کننده و تعیین میزان بهینه سفارش یکی از اجزای مهم تولید و مدیریت لجستیک برای بسیاری از شرکت ها می باشد. به همین منظور پس از انتخاب تامین کننده مناسب می بایست میزان سفارش بهینه هر یک از تامین کنندگان را با توجه به اهداف و تنگناها و محدودیت هایی که مورد نظر تصمیم گیرندگان است را بدست آورد. یکی از روش های کارا در این راستا که می تواند با هدفگذاری های مختلف جواب بهینه ارائه دهد، مدلهای برنامه ریزی چندهدفه می باشد. پس مس توان بیان کرد که هدف از این پژوهش طراحی یک مدل چندهدفه کارا به منظور تعیین میزان سفارش مطلوب موجودی وتخصیص به هر یک از تامین کنندگان می باشد. در نهایت نیز مدل با استفاده از روش فرابتکاری چند هدفه الگوریتم ژنتیک مرتب ساز ی نامغلوب (NAGA-II) حل شده و به منظور اعتبار سنجی مدل، مدل با استفاده از روش الگوریتم فراابتکاری بهینه سازی انبوه ذرات (PSO) نیز حل شده و نتایج با روش اول مقایسه می گردد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، انتخاب تامین کننده، برنامه ریزی سفارش، الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب II، الگوریتم بهینه سازی انبوه ذرات (PSO)
  • حسن رجبی مسرور، حسن جهانشاهی * صفحه 91

    سرعت بالای تغییرات فناوری، کمبود تجهیزات، ابزارآلات و آزمایشگاه های تخصصی و ضعف دانش فنی و مهارتها از عمده ترین مشکلات پیش روی مدیران تحقیق و توسعه می باشد. برون سپاری تحقیق و توسعه یکی از روش های نوین مدیریت می باشد که در مواجه با این کاستی ها و محدودیت ها جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. همزمان با منافع و مزایایی که این روش برای سازمانها به ارمغان آورده است، ریسکها و مخاطراتی را نیز با خود به همراه داشته است. از اینرو اجرا و پیاده سازی مدیریت ریسکهای برون سپاری تحقیق و توسعه موضوع مهمی است که نبایستی مورد غفلت قرار گیرد. مدلهای مختلفی برای مدیریت ریسک ارائه شده است که استاندارد PMBOK از معرفترین آنها می باشد. در این تحقیق که به منظور شناسایی و ارزیابی کمی ریسکهای برون سپاری تحقیق و توسعه صورت می گیرد، از این مدل استفاده شده و منبع اصلی جهت جمع آوری اطلاعات، افراد خبره و صاحب نظر بوده است. با جمع آوری اطلاعات و تحلیل آنها در قالب پرسشنامه اول، ریسکهای برون سپاری تحقیق و توسعه شناسایی شده و ساختار سلسله مراتبی ریسکها بر اساس دسته بندی مناسبی ارائه شده است. در مرحله بعدی با تحلیل داده های جمع آوری شده از پرسشنامه دوم و با استفاده از سیستمهای فازی، دانش ضمنی و غیر صریح افراد در ارزیابی کمی ریسکهای برون سپاری پروژه های تحقیق و توسعه مورد استفاده قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: ریسک، ارزیابی ریسک، برون سپاری تحقیق و توسعه، کنترل منطق فازی
  • مهرداد سرهادی، محمد باقر نوبخت صفحه 121
    با بررسی تنها دو بعد هزینه و زمان، از بین ابعاد مختلفی که می توان برای ارزیابی موفقیت فرآیند بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری در ایران تعریف کرد، نامناسب بودن روند فعلی را با در نظر گرفتن شرایط ویژه کشور، به وضوح می توان مشاهده نمود. در این راستا این تحقیق با توجه به نقش پررنگ مسکن و فضای شهری مناسب در رفاه حال شهروندان، به دنبال تسهیل و بهبود این روند به وسیله بررسی راهکارهای تشویق سرمایه گذارن بخش غیر دولتی به منظور حضور هرچه جامع تر در این فرآیند است. در این چارچوب تلاش شده است با بهره گیری از روش تحقیق توصیفی تحلیلی، فرضیات تحقیق از منظر آمارهای توصیفی و استنباطی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. نتایج بدست آمده، بیانگر این واقعیت است که بر خلاف بی توجهی که به ابزارهای تشویقی غیر مستقیم به منظور تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در فرآیند بهسازی و نوسازی می شود، این ابزارها می توانند به میزان ابزارهای تشویقی مستقیم که عمدتا پایه مالی دارند در تشویق سرمایه گذاران موثر واقع شوند. همچنین نتیجه ناشی از آزمون فرضیه دوم نشان دهنده رابطه همبستگی بین میزان تمایل به سرمایه گذاری در بافت های فرسوده شهری و میزان تمایل به استفاده از روش های ساخت و ساز صنعتی در این بافت ها است، این مهم فرصت مناسبی پیش روی تصمیم سازان به منظور ترغیب به استفاده از روش های ساخت و ساز صنعتی فراهم می نماید، چراکه به دلیل گستردگی فوایدی که با خود به همراه دارد به طور ذاتی منجر به افزایش تمایل سرمایه گذاران و حتی شهروندان به سرمایه گذاری در محدوده بافت های فرسوده شهری می شود.
    کلیدواژگان: بافت های فرسوده شهری، راهکارهای تشویق سرمایه گذاران، صنعتی سازی ساخت و ساز، همدان
  • اصغر مشبکی، اسدالله کردناییج، سید حمید خداداد حسینی، فاطمه جهانی زاده صفحه 139
    نگرش به سازمان ها در طول زمان با تغییر و تحولاتی همراه بوده است. زمانی سازمان ها را همچون سیستم های بسته درنظر می گرفتند که هیچ تعاملی با محیط خارجی نداشت. با مطرح شدن نگرش سیستمی، نوع نگاه به سازمان هم تغییر کرد. در این زمان سازمان ها را مانند سیستم های باز می دیدند که با محیط خود در تعامل هستند. زمانی فعالیت سازمان ها درون یک صنعت انجام می شد و امروزه با وجود تغییرات فزاینده ای که در محیط های کسب وکار روی داده است، مرزهای میان صنایع تا حدود زیادی از بین رفته است. در بیان جیمز مور (1993)، امروزه فضای فعالیت سازمان ها، فضایی اکوسیستمی است که در آن کسب-وکارهای مختلف از صنایع گوناگون، با یکدیگر روابط متقابل دارند و بقای آنها تا حدود زیادی به یکدیگر وابسته است. این مفاهیم به خوبی در رویکرد اکوسیستم کسب وکار، مطرح شده است. رویکرد اکوسیستم کسب وکار در نتیجه تغییرات محیطی دهه های اخیر ظهور یافته است و بکارگیری آن، نیازمند ایجاد تغییرات در ذهنیت افراد است تا بتوانند با نگرش جدیدی به دنیای کسب وکار نگاه کنند و مبانی فکری این رویکرد، نشان دهنده این تغییرات ذهنی است. این مقاله از نوع مقالات مروری-تحلیلی و هدف آن، تبیین مبانی فکری رویکرد اکوسیستم کسب وکار است که با تجزیه و تحلیل تغییرات جهان کسب وکار در دهه های اخیر، به تبیین این مبانی فکری می پردازد. آشنایی با این مبانی، یکی از ضرورت های موفقیت در عصر کنونی است.
    کلیدواژگان: رویکرد اکوسیستم کسب وکار، مبانی فکری، معیارهای عملکرد، تغییرات کسب وکار
  • علیرضا طالب پور، الهام مظاهری حسین آبادی، علی رضاییان صفحه 161
    با ظهور شبکه های اجتماعی، روابط انسان ها در اینترنت شکل تازه ای به خود گرفته است. امروزه شمار کثیری از کاربران با اهداف مختلف در شبکه های اجتماعی عضو شده و به فعالیت های گوناگون می پردازند. از سوی دیگر این کاربران بر یکدیگر تاثیر می گذارند که نقش و تاثیرگذاری کاربران مختلف یکسان نیست. برخی از این کاربران به دلایل مختلفی از جمله موقعیت شغلی، میزان تحصیلات یا نوشته های جذاب، تاثیر بیشتری بر کاربران دیگر دارند. این کاربران که ما از آن ها به عنوان گره های قدرت نام می بریم می توانند نظر و دیدگاه کاربران زیادی را تغییر داده و به سمت و سوی خاصی سوق دهند.هدف این پژوهش شناسایی گره های قدرت در شبکه اجتماعی تبیان از طریق کشف الگوهای پنهان در خصیصه های کاربران است. تحقیق حاضر بر اساس روش شناسی استاندارد CRISP-DM انجام شده است. بدین منظور پس از شناسایی گره های قدرت بر اساس مجموع امتیازات به دست آمده از سه شاخص مرکزیت بینیت، رتبه صفحه و فعالیت های کاربران، با استفاده از الگوریتم های درخت تصمیم به طبقه بندی این کاربران اقدام شده است.نتایج به دست آمده نشان داد که مهم ترین ویژگی ها در تعیین میزان قدرت یک کاربر در شبکه اجتماعی تبیان تحصیلات، سن و جنسیت می باشند.
    کلیدواژگان: داده کاوی، دسته بندی، شبکه اجتماعی، گره های قدرت
  • حامد زینلی، سید محمد میرمحمدی*، سید مهدی الوانی، وجه الله قربانی زاده صفحه 183

    در نظام جمهوری اسلامی ایران برغم تفکیک قوا، این استقلال نسبی است. مساله ی مهم پشتیبانی متقابل بین نهادهای حاکمیتی است تا از یکسو بستر خدمت بیشتر به کشور فراهم شود و از دیگر سو مانع تعارض، تضاد و یا سرکشی فرا قانونی این نهادها بر یکدیگر گردد. عدم تعامل مناسب میان نهادهای حاکمیتی موجب بازیگری و معامله گری می شود و این یک فاجعه است. هدف اصلی در این مقاله ترسیم الگوی مطلوب روابط بین نهادهای حاکمیتی در نظام جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اصول قانون اساسی است. معیار اصلی که ضروری است در تدوین روابط بین نهادهای حاکمیتی در نظر گرفته شود موضوع «نظارت و تعادل» است. لذا در این تحقیق در راستای نیل به هدف اصلی تحقیق، در مرحله نخست تلاش می شود مضامین دال بر روابط بین نهادهای حاکمیتی وفق قانون اساسی با استفاده از روش تحلیل محتوا تصریح شود و با کمک تکنیک دلفی بر این سازوکار اجماع حاصل گردد. پس از تصریح وضعیت طبق قانون اساسی در ادامه مسائل یا معضلات فی مابین نهادهای حاکمیتی به منظور نیل به الگوی مطلوب تحقیق با بهره گیری از رویکرد گروه کانونی بررسی گردید و در نهایت الگویی حاصل شد که بتواند از شفافیت بهتری از نظر سازوکار نظارت و تعادل در نهادهای حاکمیتی بر یکدیگر برخوردار باشد.

    کلیدواژگان: نظارت و تعادل، پاسخگویی، حاکمیت، تفکیک قوا
|
  • Mansooreh Zarezadeh, Zdel Azar, Abbas Moghbel Baerz, Ameneh Jhadivar Page 1
    As regard the increasing complexity and challenging problems at today organizationdemand developing suitable decision models. This research is aimed at utilizing whole systems approaches at better implementation strategy in this regard due to their power in resolving complex and dynamic organizational issues، and also responded some of shortcomings of existing in other strategy implementation models and methods. Since all systems methodologies are inherently restricted to determined problem domains، using total systems intervention (TSI) meta-methodology to strategic development road map، because it is totality and capability to use several system methodologies in combination. The proposed road map has made methodologic prosses for strategy formulation and implementation and also reached learning organization and scheming culture by applying appropriate system methodologies. Also this road map smoothly decreases the gaps between strategic and function layers in organization by ensuring a consensus between stakeholders and actors. According to the phase of TSI، at the first، barrier of strategy implementation have investigated then، soft systems methodology (SSM) and system dynamics (SD) selected as chief methodologies، by way of applying SSM determine functional strategy and SD prioritize strategies and resource allocation. The end phase، with applying SSM at public organization is ipmplemented TSI، and explored initial steps of road map. At the end، proposed system model and final road map for strategy implementation with ten steps and two main action and investigated that`s validity. The action plan and system of performance indicators have been reached with utilizing this road map in public organization.
    Keywords: Strategy Implementation Roadmap, Total Systems Intervention, Soft Systems Methodology, System Dynamics
  • Alimohammad Ahmadvand, Zeinab Mohammadiani, Hadise Khodadadi Page 31
    Sustainable development has become a major concern for policy makers and planners in the world today. Sustainable development is composed of three main aspects: environmental، economical and social. transportation has significant economical، social and environmental impacts، and is an important factor in sustainability. urban transportation system is a complex system with multiple variables and nonlinear feedback loops. Transportation can not be rated as an independent criteria. This article aims to present a dynamic model for urban transportation system concerning sustainable urban transportation in a way that by using this model the complicated and dynamic nature of urban transportation system will be understood and the impact of policies will be analyzed. So the best has been done in the article using systems dynamic approach، a completed and integrated Model for Tehran transportation system be introduced considering sustainable urban transportation system concept and the system dynamic conduct be analyzed. In continue some policies have been introduced by model simulating in order to increase urban transportation system utility and urban traffic parameters improvement. This model has been analyzed in vensim software using the data from Tehran. Results show that compound performance of presented policies has a great impact on urban transportation systems and Tehran traffic parameters improvement.
    Keywords: System Dynamics, Urban transportation system, Policy making, Traffic
  • Abbas Saleh Ardestani, Hadi Varzeshkar Page 53
    with due attention to importance of investment in stock exchange and special attention of governments to prospering of this part of economy، in this research we want to introduce the best method of investment between two specialized common methods namely fundamental analysis and technical analysis. It is claimed by the investigator that investment on base of fundamental analysis is more efficient than by technical analysis. Therefore average efficiency of each method should be accounted and then compare with each other. This investigation for purpose of objective is applying and for purpose of method is descriptive - comparative and by nature is post-happening and considers past quantitative information. The results show that efficiency of fundamental analysis is more than technical analysis through the two years period of study and it verify investigator claim.
    Keywords: fundamental analysis, technical analysis, investment, investment return analysis, portfolio
  • Seyed Mohammad Taghi Taghavifard, Mohammad Hasan Dehghani, Mojtaba Aghaei Page 65
    Supplier selection and determination of the lot sizing is an important component of production and logistics management for many companies. Therefore، after the select of preferred suppliers at the first should obtaine the optimize order of each of the suppliers that is the purposes and constraints of determiners. One of the most effective techniques، which can provide optimal solutions with different targets، is multi-objective programming model. Purpose of this study is to design an efficient multi-objective model of optimal to determine the lot sizing to each supplier. This work is done with designation of multi- objective model، to achieve minimizing the cost of the chain، such as the cost of purchasing، storage، transportation، etc.، and also maximize the quality of materials that purchased from suppliers. Finally the model is solved by using the meta-heuristic method، multi-objective Non-dominated Sorting Genetic Algorithm II (NAGA-II)، and also in order to validate the model using meta-heuristic particle swarm optimization algorithm (PSO) has been solved and results compared with the first method.
    Keywords: Supply chain, supplier selection, lot sizing problem, Non, dominated Sorting Genetic Algorithm II, Particle swarm optimization algorithm (PSO)
  • Hasan Rajabi, Hasan Jahanshahi Page 91

    The high rate of technology changes، lack of equipment، instruments and specificity laboratories and the low level of skills، are the most important problems faced by Iranian R&D managers. R&D Outsourcing is one of a new ways of management approaches that has gained particular place in facing these restrictions and defects. Beside all advanteges mentioned about outsourcing، it has risks and hazards for organizations too. In other words the implementation of risk management in R&D Outsourcing is an important issue that should not be passovered. Several models have been proposed for risk management that PMBOK is tyupical one. In this research، in order to identify and quantitative analysis of R&D Outsourcing risks، PMBOK has been used and the main data gathering source were the expert people. By analysing data of the first questionnaire، the risks of R&D Outsourcing have been identified and the risk breakdown structure has been proposed based on appropriate category. In the next stage، By the analysing of the second questionnaire، tacit knowladge of pepole and fuzzy systems have been used in quantitative analysis of R&D Projects Outsourcing risks.

    Keywords: Risk, Risk Analysis, R, D Outsourcing, Fuzzy Logic Control
  • Mehrdad Sarhadi, Mohammad Bagher Nobakht Page 121
    With consider only two dimensions (cost and time) from different dimensions that can define for Evaluate success of urban decay contexts rehabilitation and renovation process، and with attention to special condition of our country، the current process have been clearly seen inappropriate. In this regard this study with consider important role of the suitable housing and urban space in welfare of the citizenry، intend to facilitate and reform this process by evaluating non- government sector investors encourage strategies in order to comprehensive participation in mentioned process. In this context has been tried with use of Descriptive-Analytical methodology، research hypotheses evaluate from the perspective of descriptive and illative statistics. The obtained results showed this reality that unlike the neglect to the indirect encourage instrument (Non Grant Base Instrument) in order to encourage investor to investment in rehabilitation and renovation process، this instruments can be useful equal to direct encourage instrument that mainly have a financial base. Also the result of the second hypothesis test showed correlation between the desire to invest in decay urban contexts and use of industrial construction methods in this contexts، that can provide suitable opportunity for decision maker in order to encourage use of industrial construction methods، because this methods with wide benefit that have with itself، inherently led to enhance intend of investor and citizenry to investment in decay urban contexts.
    Keywords: urban decay contexts, investors encourage strategies, industrialization construction, Hamedan
  • Asghar Moshabaki, Asadollah Kord Naeij, Seyed Hamid Khodadad Hosseini, Fatemeh Jahanizadeh Page 139
    Attitude to the organizations has changed over the time. A time، the organizations have been considerd as closed systems that had no interaction to their environment. When the system perspective was introduced، attiude to the organization changed، too. At the same time، organizations have been considered as open systems that interact to their environment. While، the organizations acted in an industry and todays، considering to increasingly changes that have been arised in the business environment، the industries boundries have been disappeared greatly. According to James Moore (1993)، todays، organizations act in the ecosystem that different business from diverse industries interact each other and their survival increasingly dependent on each other. These concepts were be described well in the business ecosystem approach. Business ecosystem approach has been emerged in the result of environmental changes in the recent decades. The necessary of this approach apployment is making the changes in the mindsets that look at business world with a new attitude and the basic principles demonstrate the mindset changes. This paper is an overview/analytical paper and it''s purpose is explaining the basic principles based on analyzing the world business changes in the recent decades. Recognizing the basic principles is one of the success necessaries at the present time.
    Keywords: Business Ecosystem Approach, Basic Principles, Performance Criteria, The Changes of Business
  • Elham Mazaheri, Alireza Talebpour, Ali Rezaian Page 161
    With the emergence of social networks، the relationships among people found a new horizon. Nowadays، a large number of users sign up in social networks with different goals and they get involved in different activities. On the other hand they affect on one another while their roles and effects are not the same. Some of these users have more effects on the others according to their job status، educational backgrounds and their attractive notes. These users، whom we call the power nodes، can change the perspective of many users and move them to specific directions. The aim of this research is the identification of the power nodes in Tebyan، as a social network، and such aim was fulfilled through a discovery of the concealed models in the characteristics of the users. This research has followed the standard methodology of CRISP-DM. To reach this end، after the identification of the power nodes، according to the attained sum scores، from three parameters: central relativity، the page rank، and the users activities، a classification was provided from an algorithm tree. The achieved results have shown that the most significant features in determination of a user''s power in a social network are education، age and gender.
    Keywords: classification, data mining, powerful nodes, social network
  • Mohammad Mirmohammadi, Vajiollah Ghorbanizadeh, Hamed Zeinali Page 183

    The independence is relative، in spite of separation of powers، in Islamic Republic of Iran. Importantly، mutual support among government agencies is to allow the service to be more provided to the country and also prevent conflicts or illegal rebellions of the institutions against each other. Lack of proper interaction between governmental institutions led to acting and trading، and this is a disaster. The main objective of this paper is to draw the desired pattern of relationships between sovereign institutions within the framework of the constitution. The main criterion which is essential to be considered in the development of relations between institutions of governance is «check and balance». So، the first step is to try to prove the implications of the relationship between sovereign entities in accordance with the constitution using content analysis، and also provide a consensus by using Delphi technique. After condition stipulating in line with the constitution، issues or problems between the sovereign institutions were reviewed to achieve the desired study pattern using approach of focus group and finally a model with greater transparency in the check and balance mechanism of the sovereign institutions on each other was provided.

    Keywords: Check, balance, accountability, sovereign, separation of powers